Η κυβερνηση προχωρα αμεσα σε μετρα αναγκαστικης εισπραξης των οφειλων στα ασφαλιστικα ταμεια Κανενας συναδελφος μονος του, απεναντι στις κατασχεσεις

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα η κυβέρνηση προχωρά γρήγορα σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για χιλιάδες ασφαλισμένους που δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα η κυβέρνηση προχωρά γρήγορα σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για χιλιάδες ασφαλισμένους που δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους. Ήδη ο υπουργός Εργασίας, ενημέρωσε τις διοικήσεις των ταμείων, για τις διαδικασίες είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Το ΚΕΑΟ αποτελεί ένα ακόμα εισπρακτικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης και της τρόικας των τραπεζών και αναλαμβάνει ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, που είναι πάνω από 5.000 ευρώ.

 

Ήδη ο ΟΑΕΕ ενημέρωνε τους οφειλέτες του να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τα χρέη «θα βεβαιωθούν αρμοδίως», που σημαίνει κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, εγγραφές υποθηκών κ.α. Έρχεται και η σειρά μας… Από την 1/1/2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για χιλιάδες μηχανικούς θα μεταβιβάζονται από το ΤΣΜΕΔΕ στο ΚΕΑΟ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση «στόχος είναι η συγκέντρωση 7,5 δισ. ευρώ, που θα δώσουν μια ανάσα στα ταμεία ασφάλισης»! Αυτοί που καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ταμείων χαρίζοντας τα στις τράπεζες, αυτοί που τόσα χρόνια ανέχονται τα χρέη των εργοδοτών, όχι μονάχα απαιτούν να αυξηθούν οι εισφορές μας αλλά θέλουν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Ήρθε η ώρα του αγώνα, όλων των εργαζόμενων και άνεργων μηχανικών. Η συγκρότηση ενός μετώπου αποφασιστικής αντιπαράθεσης και μαχητικής πρακτικής δράσης, ο συντονισμός με τους ασφαλισμένους των άλλων ταμείων είναι άμεσα ζητούμενα. Να τους σταματήσουμε με αγώνες και αλληλεγγύη κόντρα στις κατασχέσεις.

Για πληρέστερη ενημέρωση παραθέτουμε δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/723985