Πακέτα ιδιωτικής ασφάλισης με πρωτεργάτη το ΤΕΕ – Θράκης

Το είδαμε ΚΑΙ αυτό: Το ΤΕΕ Θράκης πρωτοστατεί στην ιδιωτική ασφάλιση και καλεί τους συναδέλφους να πληρώσουν τα «συμφέροντα» πακέτα περίθαλψης που έχει εξασφαλίσει από ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Πρόκειται για ιδιωτικά πακέτα που θα κοστίσουν σε κάθε συνάδελφο 360 έως 420€ ανά έτος.

Σύμφωνα με τη ΔΕ του ΤΕΕ Θράκης: «Από τις ετήσιες εισφορές των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, δημιουργείται ένα κεφάλαιο, η διαχείριση του οποίου διασφαλίζει τις προτεινόμενες παροχές. Η θετική έκβαση του κεφαλαίου (διατεθείσες παροχές/καταβλητέα ασφάλιστρα) μειώνει τις επόμενες εισφορές ενώ αντίθετα η αρνητική έκβαση, τις επιβαρύνει».

Μας λένε δηλαδή ότι όσο περισσότερο οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κάνουν  χρήση των υποτιθέμενων παροχών υγείας, δηλαδή όσο περισσότερο αρρωσταίνουν τόσο θα αυξάνεται και το ύψος των εισφορών τους… Εξάλλου αυτοί είναι οι όροι της ελεύθερης αγοράς και κάθε επενδυτικής δραστηριότητας.

Η κίνηση αυτή δεν αφορά μια μεμονωμένη πρωτοβουλία του ΤΕΕ Ξάνθης. Εναρμονίζεται πλήρως με τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικα, που συστηματικά προωθούν την γιγάντωση της ιδιωτικής ασφάλισης και περίθαλψης. Η πολιτική αυτή προωθείται από όλες τις καθεστωτικές παρατάξεις του ΤΕΕ, που ποτέ δε στάθηκαν στο πλευρό των εργαζόμενων μηχανικών και συναίνεσαν σε κάθε αντιασφαλιστικό μέτρο. Αφού πρωτοστάτησαν στη μετατροπή του ΤΣΜΕΔΕ σε ταμείο-τραπεζίτη που ξεζουμίζει συστηματικά τους ασφαλισμένους, σήμερα απεργάζονται νέα σχέδια.

Την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοι (το 40% των αυτασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ) αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές και δεν δικαιούνταν περίθαλψη, ενώ απειλούνται με κατασχέσεις από το 2014 λόγω χρεών στο ταμείο, η κίνηση αυτή αποτελεί πρόκληση.

Ήρθε η ώρα εμείς η μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών που ζούμε από τη δουλειά, να συγκροτήσουμε ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.

Για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Να μην επιτρέψουμε την μετατροπή της ασφάλισης και περίθαλψης σε προϊόν που πουλιέται και αγοράζεται. Για μας αποτελούν υπέρτατα κοινωνικά αγαθά και υποχρέωση του κράτους και των εργοδοτών.

Για ένα ταμείο το οποίο δεν θα αποτελεί ένα ακόμα δυσβάσταχτο χαράτσι για την εξυπηρέτηση του χρέους, των τραπεζών και των ευρωτοκογλύφων, αλλά πραγματικό στήριγμα στην περίθαλψη και την σύνταξη, που θα εγγυάται όρους διαβίωσης και αξιοπρέπειας για όλους.

Για λόγους πληρέστερης ενημέρωσης των συναδέλφων παραθέτουμε το σχετικό σύνδεσμό της ανακοίνωση της ΔΕ του ΤΕΕ Θράκης

https://mail.google.com/mail/?shva=1#search/aep_ergazomenoi_mhxanikΓoi%40googlegroups.com/141ea7e2fe50e670

Το είδαμε ΚΑΙ αυτό: Το ΤΕΕ Θράκης πρωτοστατεί στην ιδιωτική ασφάλιση και καλεί τους συναδέλφους να πληρώσουν τα «συμφέροντα» πακέτα περίθαλψης που έχει εξασφαλίσει από ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.