Να μην ψηφιστεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για διαδήλωση ενάντια στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Αθήνα .

Να μην ψηφιστεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ, 6μμ, ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ, 6 μμ, ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ EUROGROYP.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 2 ΑΠΡΙΛΗ, 6.30 μμ, ΣΤΟ ΤΕΕ (1ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα)

Άλλη μια «διαπραγμάτευση» τελείωσε… Την Κυριακή 30 Μάρτη η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά στην ψήφιση πολυνομοσχεδίου, που θα επικυρωθεί στο eurogroup στις 1-2 Απρίλη. Κυβέρνηση και τρόικα, συμφώνησαν σε:

 • Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες, με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες απώλειες στα ταμεία, δίνοντας τους το τελειωτικό χτύπημα. Μείωση των επικουρικών συντάξεων. Στο ΤΣΜΕΔΕ και σε δεκάδες Ταμεία, καταργούνται μια σειρά «κοινωνικοί πόροι», που στήριζαν τη λειτουργία τους. Μέσω διατάξεων στο πολυνομοσχέδιο πριμοδοτείται η ομάδα των ασφαλισμένων με «μπλοκάκι» που παρέχουν μισθωτή εργασίας. Θεσπίζει νέο ασφυκτικό πλαίσιο για τους αυτοασφαλισμένους με καθυστερούμενες οφειλές.

 • Η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο δημόσιο και τις πρώην ΔΕΚΟ, τίθενται στην ημερήσια διάταξη.

 • Επίσπευση των κατασχέσεων σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου.

 • Συρρίκνωση επιδομάτων, τριετιών και ωριμάνσεων, που στρώνουν το δρόμο για μισθούς πείνας χωρίς επιδόματα.

 • Απελευθέρωση της λειτουργίας των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων, με αποκορύφωμα την επέκταση της ενοικίασης εργαζόμενων που θα απασχοληθούν στα μεγάλα έργα! Προωθείται η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα.

 • Παράδοση των τραπεζών στους ιδιώτες, με νέες την ανακεφαλαιοποίησεις, παρότι ο λαός τις έχει πληρώσει με δεκάδες δις.

 • Καταστροφή των αγροτοκτηνοτρόφων με την απελευθέρωση της αγοράς γάλακτος. Απελευθέρωση της τιμής των φαρμάκων, διάθεσή τους στα σουπερμάρκετ και τα βενζινάδικα, Σαρωτικές αλλαγές και στην αγορά προϊόντων. Νέο κύμα «απελευθέρωσης» των επαγγελμάτων.

 • 450 εκατ. ευρώ θα μοιραστεί από το «πρωτογενές πλεόνασμα», μπροστά στις εκλογές, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας. Η κυβέρνηση έχει ήδη αναγγείλει πως οι ευνοημένοι από τα ψίχουλα αυτά, θα είναι οι πραιτοριανοί των δυνάμεων καταστολής.

Δεν υπάρχει πάτος. Η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν συμφωνήσει εντός του 2014 να προχωρήσουν σε :

 • Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων,

 • Κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία,

 • Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και πριν από όλα το ξεπούλημα της ΔΕΗ,

 • Νέες περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση εργοδοτικής και κρατικής χρηματοδότησης, ενοποίηση ταμείων (μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών), «βασική σύνταξη» των 360 ευρώ.

Τα μέτρα αυτά δείχνουν την βαθιά ταξική πολιτική των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους στην καταστροφή, για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

Δύο μέρες πριν πάνε για ψήφιση στη βουλή τα βάρβαρα μέτρα, η ΓΣΕΕ έτρεξε άρον άρον, να υπογράψει «αμαχητί», με τις εργοδοτικές οργανώσεις, νέα «συλλογική σύμβαση». Ακολούθησαν οι πανηγυρισμοί του Υπουργού Εργασίας, ενώ περιχαρείς δηλώνουν και οι εργοδότες. Ο άθλιος εργοδοτικός συνδικαλισμός έσπευσε να νομιμοποιήσει με την υπογραφή του, τους μνημονιακούς νόμους που στέλνουν τον βασικό μισθό στα 586 ευρώ μεικτά και 511 για τους νέους. Η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ συμφώνησαν στο «στρατηγικό πρόγραμμα 2014-2020», δηλαδή σε όλη τη γραμμή της Ε.Ε. για την «ανταγωνιστικότητα», την «επιχειρηματικότητα». Παράλληλα θα επεξεργαστούν πρόταση σύμπραξής τους με τον ΟΑΕΔ με στόχο την «οργάνωση δράσεων σχετικά με την απασχόληση των νέων», (μέσω της μαθητείας, της πρακτικής άσκησης κλπ), ενισχύοντας έτσι τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Ακόμα συμφώνησαν στην προώθηση του «κοινωνικού διαλόγου» ώστε να υπάρξουν ανάλογες εξευτελιστικές «συμβάσεις» και σε άλλους κλάδους! Για άλλη μια φορά, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ε.Ε. και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, την ώρα που ξεδιπλώνεται η αντιλαϊκή επίθεση.

Οι εργαζόμενοι πρέπει γρήγορα να γυρίσουν την πλάτη στους εκπροσώπους της αντιλαϊκής πολιτικής, του «κοινωνικού εταιρισμού» και των «διαλόγων», μέσα στα συνδικάτα. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και άνεργοι, με αγώνες διαρκείας και πανεργατικό συντονισμό, μέσα από τις συνελεύσεις μας, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιδραστική συμμαχία κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ- κεφαλαίου. Χωρίς καμιά αναμονή, να δώσουμε την μάχη για να ξεσπάσει ένα μεγάλο κύμα αγώνων.